"Pernahkah terfikir cara buat income online RM30 sebulan atau rm300 sebulan atau lebih RM3000 sebulan???"


Selamat Datang ke blog ini….

Alhamdulillah… Tuan2 yang dihormati… Sesungguhnya, Tuhan tak SMS kita tuan2, Dia juga tak call kita tuan2… malah Miss Call pun tidak tuan2.. tapi Tuhan mengerakkan HATI kita TUNJUK JALAN bagaimana untuk mengubah kehidupan kita…

Saat ini mungkin adalah saat yang ditentukan-NYA, saya sekadar ingin berkongsi maklumat tentang kaedah TERKINI menjana pendapatan LUMAYAN untuk menyelesaikan pelbagai masalah kewangan yang menjadi beban kepada sebilangan besar dari kita terutamanya semasa keadaan ekonomi yang tidak menentu kini…. Ya tuan2, duit mungkin BUKAN SEGALA2NYA tapi DUIT dapat menyelesaikan banyak MASALAH….

Lapangkan dada, tenangkan fikiran, luangkanlah sedikit masa BERHARGA tuan2 untuk melayari blog ini… diAKHIRNYA sekiranya tuan2 SELESA tuan2 buatlah keputusan… TIADA siapa yang dapat memaksa kita buat keputusan SELAIN dari diri kita sendiri….

Bertemu dengan orang yang tepat

Sebenarnya tuan, nak buat duit ni macam2 boleh kita buat sebagai contohnya.....

Kalau kita anak orang kaya dah tentulah lahir2 sahaja ke dunia kita akan dilimpahi kemewahan.
Kahwin dengan anak orang kaya pun kita boleh jadi kaya...
Kalau suara tuan2 sebiji macam mawi pun tuan2 boleh jadi kaya...
Satu lagi kalau tuan2 pandai main bola macam david beckham dah tentu tuan2 dah kaya raya...

Kalau tuan2 ada salah satu kriteria kat atas, sudah pasti tuan dapat jadi kaya, betul tuan2... Tapi kalau takde apa option yang tuan2 ada sekarang???

Hari saya just nak share dengan tuan2 berkenaan bertemu dengan orang yang tepat... sebab kalau kita nak berjaya kita kena berkawan dengan orang yang berjaya, betul tuan2....

Nak diikutkan.... selain ads4bucks.com ni saya pun macam macam dah buat tuan... mlm tuan2 jangan ceritalah hampir 10 saya masuk tapi semua tak menjadi tuan2... sebab utama dah tentulah sebab saya.... padan muka saya.... tapi saya tak mudah mengalah, kegagalan mengajar kita menjadi lebih matang.... betul tuan2... bukan persoalan berapa kali kita gagal tapi persoalannya sekarang... berapa kali kita boleh bangkit dari kegagalan.... ini akan membuatkan kita lebih kuat dan berazam tuan2...

Member yang posing dengan BMW tu lah yang menyedarkan saya.... selama ni saya belajar dari kegagalan tuan2... tapi kini saya ada sorang sifu yang ajar saya secara free of charge cara bagaimana menjana income tuan... dia kata kat saya, tuan kenapa tuan kerja macam lembu.... register orang sampai beribu2 tapi rangkaian tuan mati... kita bukan berlumba nak sponsor ramai orang tuan2.... sebenarnya kita lupa dengan DUPLIKASI.... hari ini kalau tuan2 kenalkan 3 orang tuan2 dah buat income.... 3 orang yang tuan2 register tu pun nak buat income yang sama macam tuan2.... tapi tuan2 sibuk mencari orang sampai terlupa untuk mengajar kawan tuan tersebut untuk buat income macm tuan2.... tuan2 adalah moneymakers bukannya networkers..... memang betul bila kawan tuan2 register tuan akan dapt income.... tapi kalau tuan2 ajar kawan2 tuan buat apa yang tuan2 buat, secara automatiknya kawan tuan2 juga akan dapat income macam tuan2.... bila kawan tuan2 dapat income, tuan2 dapat income tak tuan2???... mestilah dapat tuan2.... inilah sebenarnya rahsia yang diceritakan oleh sahabat saya ini... kita bukan berlumba register orang tapi kita kena usahakan berapa cepat kita boleh duplicate apa yang kita buat pada rakan2 kita....

Testimoni Bio Energy Card

Sakit Sendi, Kebas, Bisa Hujung Kaki

Saya menjadi agen ads4bucks sebulan dgn membeli BC 7,Kad Bio energy tak pernah saya gunakan sebab saya kurang yakin.Suatu hari mak sya dtg kerumah dan menceritakan kesakitannya,sy nak beli ubat duit tk cukup ,so sy teringat akan card bio,sya rendam dan ajar mak sya bagaimana menggunakan card yg mana sy sendiri tak pernah menggunakan,dengan memakaikan stokin mak dan card di letakkan di tapak kedua belah kaki dan minum air card,mak mendapati yg penyakitnya selama ini bergantung pada ubat utk tahan sakit hilang...dan kini mak cergas dari sakit lutut, kebas, lengoh, berjalan sakit jari kaki hilang.Saya terperanjat tengok mak.Kata mak Card bio yg di pakai di kaki semalaman kaki berada panas,hangat dan tak sedar sakit hilang.Kini mak sekarang dah tiada masalah kesakitan lg tapi terus mengamalkan pakai card dan mak bg pinjam jiran yg sakit 2 card kerana mak yakin boleh membantu jiran yg sakit sama seperti mak.7 hari jiran pinjam card,tiba-tiba ingin membeli card dan terdaftarlah seorang lagi downline saya dgn membeli 10 bc. Sekarang saya pula ingin mencubanya.Saya bersyukur,bukan dapat melegakan sakit mak saya,malah dapat juga menambah pendapatan kerana jiran-jiran yg lain pun nak dapatkan bio-energy card.Terima kasih pada kak darling kerana menunjukkan cara memakai card.

Bio-Energy Hebat

Saya adalah penghidap penyakit yang dinamakan 'Septic Atherities' iaitu sakit di bahagian sendi tulang (lutut). Penyakit ini saya hidapi semenjak tahun 2004, dan doktor mengesyorkan supaya saya melakukan pembedahan tetapi saya tidak bersetuju dan saya minta dikeluarkan dari hospital. Setelah itu saya hanya merawat penyakit saya dengan menjaga pemakanan saya.
Kesan dari penyakit ini membuatkan saya hilang upaya kekal dan disahkan sebagai Orang Kurang Upaya oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat.
Berbekalkan hati yang cekal, saya berusaha melawan penyakit saya tanpa bantuan ubat-ubatan. Saya hanya mampu berdiri selama 5 minit. Selepas itu saya akan hilang imbangan dan rebah. Ini membuatkan saya menghadapi masalah untuk menjalankan rutin harian saya.
Sebulan yang lalu, seorang rakan memperkenalkan kepada saya Ads4Bucks Bio-Energy Card. Saya langsung tidak mempercayai dengan apa yang diperkatakan mengenai kad ini. Bagi saya ia hanyalah sekeping kad biasa dan tidak akan ada kena megena dengan kesihatan manusia!
Tapi setelah mendapat penerangan terperinci dari kakitangan syarikat, saya mula mencuba untuk memaksimakan penggunaan kad tersebut dengan minum air Bio-Energy Card dan mula meletakkan kad tersebut di dalam dompet saya.
Hasilnya dapat saya lihat dalam tempoh seminggu, lutut saya tidak lagi merasai kesakitan yang telah lama saya hadapi dan sekarang saya bukan setakat boleh berdiri lebih dari 5 minit, malah mampu untuk berlari! Syukur Alhamdulilah.
Terima kasih kepada rakan saya, En. Sharil Noli yang telah memperkenalkan kad ini kepada saya. Dan terima kasih juga kepada GIAB Resources Sdn. Bhd. kerana memasarkan kad ini.


Bio-Energy Power

Saya sering sakit belakang walaupun usia masih muda dan amat skt apabila selesai bersukan. tetapi selepas menggunakan bio-energy..sakit belakang sdh semakin kurang.alhamdullialah.. kini sy dpt bdn yg sihat dan dpt juga menjana pendapatan dengan ads4bucks


Sakit Sendi Dan Tumit

Salam, syukur dgn nikmat ALLAH...memberi kita ruang pada saya berkongsi pegalaman setelah meguna bio energy card,sakit sendi yg saya alami selama ini telah berkurangan ,dan bila saya bangun pagi badan rasa segar tidak letih n sakit lagi. terima kasih pd kawan saya yg memperkenalkan ADS4BUCKS ini

Memang Menakjubkan sekali Kad Bio Energy ini

Pada mulanya saya memang tidak percaya kepada semua ini. Apabila ianya berlaku pada diri saya, saya telah terbuang air kecil sebanyak 9 kali dalam jarak setengah jam. Selepas dari itu badan saya kembali cergas.Untuk pengetahuan anda. saya mengalami sakit dalam sejak dari kecil lagi tiada
ubat yang boleh ubati, setelah Abang Din memberi 2 Kad minuman selepas itu, apa yang terjadi... keesokan harinya saya pergi jumpa doktor pakar untuk dapat rawatan susulan didapati tiada lagi penyakit ini.Doktor sendiri pelik apatah lagi anda.

Pitam

dulu sy kerap pening dan pitam,selepas mnggunakan bio energy kad
alhamdulillah sy tidak lg mngalami pitam dan pening..thank you ads4bucks..

Darah Tinggi


pertama kali mlm itu saya n suami baru balik dr menghantar krew kapal ke ksb kemaman, pjlanan balik kami singgah d kedai mkn d situ kami jumpa yani,suami n abg din... terpandang kami satu gelas yg d rembam dgn bio-energy kad.... husband saya ni memperlekehkan keberkesanan kad itu..tapi abg din surh husband duduk n minum air d rembam bia-energy itu...
kami sembang tapi di sedari hari dh pukul 3.30 pagi...selalu nya bila husband saya lambat tidur pasti dia akan merasa sakit yg teramat sangat pd TENGKUK KEPALA NYA. yg akan sakit meneganag... tapi ALHAMDULILAH dia tidak merasai kesakitan seperti selalunya sebaliknya merasa cergas n segar dan sekrg bio energy d bawa kemana jua sambil bercerita pd kwan-kwan tentamg
kehebatan bio-energy.d sampainG juga menaMBah sumber kewangan kami. terima kasih pd semua mlm itu. pd yg menbaca testimoni ini SELAMAT MENCUBA.


Badan Mudah Lesu

terima kasih kepada kru Ads4bucks kerana memperkenalkan prodak bio energy card kepada saya selama saya menggunakannya alhamdulilah dengan izin allah saya tidak lagi mudah rasa lesu walaupun saya tidur lewat semata-mata menambah pendapatan yang menakjubkan bangun pagi jam 6pagi tak rasa lesu terimakasih 24bucks semoga program ini berpanjangan ke anak cucu dan cicit.


Tumbesaran Pokok

Saya adi ahla ads4bucks dari seremban.saya telah meletakkan card BIO ENERGY CARD di atas pokok hiasan saya,setelah beberapa hari saya melihat pokok hiasan saya mengembang dengan cantik.

Belum Cuba Belum Tahu.. Bila Dah Cuba Baru Tahu...

Asalamualaikum..... di sini saya ingin kongsi pengalaman saya bersama anda semua... terutama sekali saya ingin ucapkan bebanyak2 terima kasih kepada Datuk Azizul Khamis dan En Amir.. kerana memperkenakkan ads4bucks kpd saya...selalunya saya sakit kepala bila bangun dari tidur... Bila saya gunakan Bio Energy Card dari ads4bucks saya hanya ikut saja cara yg
dikatakan kpd saya supaya remdam card dlm air dalam asa 10minit da minum air tesebut dgn mulakan dgn Bismillah.@ letak sahaja di dahi semasa hendak tidur. Pagi esonya apabila bangun dari tidur...saya berasa lega sangat.....tidak ada lagi sakit2 kepala...syukur alhamdulillah....terima kasih kepada Bio Energy Card dengan Izin Allah.mula2 saya ragu2 untuk
mempercayai product yang di beri oleh syarikat kpd saya... hanya sekeping kad sahaja, tetapi setelah mencuba, baru saya tahu keberkesanan Bio Energy Card dan mempercayainya...


Sakit Kepala

Dulu saya selalu sakit kepala rasa macam nak pecah,saya bekerja di station minyak bau gas dan persekitaran yg berhabuk,asap kenderaan cuaca terlalu panas membuatkan rasa kurang selesa..semenjak saya mengunakan Bio Energy Card sakit kepala pun berkurangan, saya tak rasa letih lagi bangun pagi pun fresh jek!! Dengan menjadi Agen ads4bucks kita boleh menjana pendapatan
sampingan 3k 4k 5k atau berK K K lagilah... jangan tak join`join tau!!!

Selamat mencuba...!

Bio Energy Card memang berbaloi

Saya baru berpindah ke salah sebuah sekolah di Johor Bahru. Persekitaran kerja yang baru memang membuat saya stress dan hilang motivasi untuk bekerja. Saya menjadi terlalu sensitif, cepat meradang dan tidak dapat mengawal emosi. Pada satu hari saya telah pitam semasa bangun pagi untuk ketempat kerja. Doktor mengesahkan bahawa saya "overstressed".

Kebetulan kawan saya memperkenalkan saya Bio Energy Card utk dicuba. Pada peringkat awal saya tidak percaya tentang keberkesanan kad ini kerana ia seperti kad biasa. Saya mengamalkan kad ini dalam air mandian, dalam air minuman dan membawanya bersama ketempat kerja. Setelah mengamalkannya selama beberapa hari, saya dapat rasa perubahannya. Saya menjadi lebih bertenaga dan saya dapat mengawal emosi saya.

Rakan sekerja saya berasa hairan dengan saiz badan saya yang kecil, saya boleh membawa laptop dikanan bahu saya dan LCD dibahu kiri saya dan buku-buku ditangan saya setiap kali saya ke kelas.

Disamping itu saya juga mudah bangun pagi seawal pukul lima dan saya boleh bekerja sehingga pukul 7 malam. Saya juga menggunakan kad ini untuk anak-anak saya.Saya syorkan kad ini kepada semua kerana selain harganya
yang murah, ia memberi kesan yang memberangsangkan. Sehingga hari ini Bio Energy Card menjadi teman setia saya. Selain itu kita juga dapat menambah pendapatan dengan memperkenalkan kad ini kepada rakan-rakan.

Selamat mencuba.

Ads4Bucks Bio-Energy Card (Hadiah PERCUMA)

Ads4Bucks Bio Energy Card diberikan sebagai hadiah kepada anda apabila anda membeli pakej produk maya kami. Dan kad ini sememangnya adalah PERCUMA! Namun begitu Bio Energy Card ini mempunyai 1 nilai yang tinggi untuk tujuan penjagaan kesihatan kita seharian.

Apakah Ads4Bucks Bio-Energy Card ?

Kad ini dihasilkan melalui teknologi Far Infrared Ray (FIR) menggunakan serbuk seramik bio yang unik. Kad yang terhasil daripada kaedah pembuatan yang dipatenkan ini boleh membantu dalam pelbagai aspek perubatan antaranya ialah ia akan melancarkan peredaran darah di dalam tubuh badan manusia.

Apakah Kebaikan Ads4Bucks Bio-Energy Card ?

a) Melancarkan peredaran darah di dalam tubuh badan manusia.

b) Meringankan stres serta kelesuan badan.

c) Meningkatkan kecergasan serta tenaga.

d) Efektif untuk membunuh bakteria.

e) Mengaktifkan molekul air minuman.

f) Mengaktifkan molekul air di dalam tubuh badan.

g) Menghilangkan bau yang kurang enak.

h) Membantu mengekalkan kesegaran bahan makanan di dalam peti sejuk.

i) Boleh membantu meringankan kesakitan seperti sakit kepala, sakit otot serta sakit belakang.

j) Membantu tumbesaran bunga-bungaan, sayuran serta tumbuhan.

Bagaimana untuk melekatkan Ads4Bucks Bio-Energy Card di badan?

Anda tidak perlu untuk melekatkan kad tersebut di badan anda. Adalah memadai sekiranya diletakkan di dalam poket ataupun bra untuk wanita.

Mengapa Ads4Bucks Bio-Energy Card tidak menggunakan bahan yang lembut ?

Kami berpendapat bahawa penggunaan FIR Bio-Energy dalam bentuk kad adalah lebih mudah buat semua orang. Anda hanya perlu meletakkan kad ini di dalam poket anda. Ads4Bucks tidak mahu menggunakan bahan yang lebih lembut (stiker, kain dll) kerana kos pengeluaran akan lebih meningkat dan ini akan menyebabkan pihak Ads4Bucks tidak dapat memberi kad ini secara percuma kepada semua Agen.

Apakah keberkesanan Ads4Bucks Bio-Energy Card ini ?

Walaupun kad ini kelihatan seperti tidak bernilai dan nampak hanya seperti kad biasa, namun keberkesanannya dapat dibuktikan secara saintifik dan bukan sekadar cakap kosong. Kami berkeyakinan bahawa kualitinya setanding dengan energy pendant, gelang serta rantai magnetik yang terdapat di pasaran. Pihak Ads4Bucks amat berbesar hati untuk memberi Ads4Bucks Bio-Energy Card ini secara percuma kepada semua Agen kerana kami sedar, kesihatan yang baik adalah lebih penting nilainya dari wang ringgit yang diperolehi.

Sila download repot saintifik yang dibuat oleh Korea Far Infrared Ray Association link dibawah:

Adakah Ads4Bucks Bio-Energy Card ini dapat menghilangkan bau badan ?

Ya !! Ia dapat menghilangkan bau tidak menyenangkan yang minor seperti bau makanan yang tidak menyenangkan di dalam peti sejuk, bau di dalam kenderaan serta bau badan.

Adakah Ads4Bucks Bio-Energy Card ini selamat untuk kanak-kanak ?

Kad ini sememangnya selamat untuk kanak-kanak mahupun bayi.

Berapa lamakah jangka hayat Ads4Bucks Bio-Energy Card ?

Jangka hayat minima untuk setiap kad adalah 3 tahun.

Potensi 10 kedai

Straight forward saje la tuan2... 1 kedai potensi RM20k sebulan jadi kalau 10 kedai RM200k la tuan2... RM200k banyak ke sikit tuan2... banyak... kalau letak success rate 10% berapa tuan2... dapatlah sebulan RM20k, sikit ke banyak tuan2... banyak, dah jadi gaji CEO Multinasional Company dah...

Dari sinilah kita lihat satu trend baru dalam kehidupan... orang jadi jutawan dengan cepat dalam masa 5bulan... kalau sebulan RM200k lima bulan dan RM1juta tuan....

Cerita memang sedap tuan tapi dunia masa kini tanpa usaha rezeki tak kan datang bergolek nak main nombor pun kena modal dan usaha nak bangun pergi kedai nombor usaha lah juga tu tuan2...

Tapi untuk mendapat income sebegini bukanlah mustahil dengan system sebegini... tepuk dada tanya selera... yang saya boleh gerenti tak buat CONFIRM tak dapat.....

Modal RM1700

Modal RM170 kita dapat sebuah IBC (internet bisnes centre).... jadi dengan modal RM1.7k tuan2 akan dapat 10 IBC atau senang ceritanya tuan2 dapat 10 kedai...

Kalau berniaga untung buka 1 kedai ke 10 kedai tuan2? Tentulah 10 kedai... satu kedai untung RM100 sepuluh kedai buat income RM1000... berniaga satu kedai kalau lingkup, lingkuplah kita tuan2 tapi kalau ada sepuluh kedai, lingkup satu kedai 9 kedai ada lagi.... nampak tak tuan2...

Tapi lagi best tuan2... punya baik ads4bucks.com untuk galakkan kita berniaga dengan 10 kedai, sekiranya kita bayar RM1.7k, ads4bucks.com bagi balik duit pada kita sebanyak RM818 jadi sebenarnya modal tuan2 hanya RM882... kenapa? Hah... bab ni nak cerita 3 hari 3 malam tak habis tuan2... Nak tahu kenalah register dulu... sori.... kih3....

Potensi Income Modal RM170

Dengan modal RM170 potensi income yang boleh tuan janakan adalah RM20k sebulan... secara teori atas kertas memang boleh dibuktikan tuan2 tetapi sekiranya kita assume success rate hanya 10% jadi dengan modal RM170 anda boleh buat income sebanyak RM2k... ok tak ok tuan2... ok sangat la...

Diluar sana bisnes apa yang kita boleh buat dengan modal RM170... bisnes nasi lemak tepi jalan pun tak cukup tuan2... katakan dengan modal RM500 ke RM1000 kita buka gerai nasi lemak dan burger... tuan2 pernah jumpa tak gerai sebegini boleh buat income sehingga RM15k ke RM20k sebulan....

Modal

Modal untuk menjalankan bisnes ini serendah RM170 sahaja

Apa yang tuan2 dapat.... tuan2 boleh lihat details di ads4bucks.com tetapi secara ringkasnya saya terangkan....

1. Portal Pengiklanan di ads4bucks.com - iklankan segala2nya berkenaan anda dan bisnes yang anda buat seperti restoren, dobi, khidmat tukang urut dan apa jua ke seluruh dunia..

2. Blog Persendirian yang menggunakan affiliate ads4bucks.com

3. Perpustakaan Digital dimana terdapat 500 e-book kertas kerja untuk memulakan perniagaan yang boleh digunakan sebagai 'working paper' untuk pinjaman bank dan juga lebih 1300 Bisness Guide yang memudahkan anda untuk menjalankan sebarang perniagaan

4. SMS-blaster - software SMS yang membolehkan tuan2 menghantar SMS ke seluruh pelusok dunia dengan hanya RM0.10 samada dalam negara atau luar negara, penghantaran beratus-ratus SMS dengan pukal seperti yang selalu digunakan oleh syarikat2 korporat

5. Bio Energy Card - kad yang dihasilkan melalui Teknologi Infrared Ray yang menggunakan serbuk seramik bio yang boleh membantu kita melancarkan peredaran darah, meringankan stress dan kelesuan, menigkatkan kecergasan, membantu mengekalkan kesegaran bahan di dalam peti sejuk dan boleh meringankan kesakitan seperti sakit kepala dan otot dan pelbagai kegunaan lain

Harga dipasaran untuk kelima-lima item di atas mencecah RM8k yang mana tuan2 boleh memperolehi kesemua ini dengan hanya bermodalkan RM170

Ok tak ok tuan2.... ok sangatla....

Insentive agen ads4bucks.com

Di ads4bucks.com pendapatan agen adalah melalui insentive/commission. Berikut adalah insentive2 yang bakal anda perolehi....

1. Seller Incentive (RM 33)
Lantik seorang agen anda dibayar secara realtime sebanyak RM33, apa realtime tuan2...
realtime adalah on the spot, terus dapattt....

2. Development Insentive (RM 44 atau RM 25) - juga dibayar secara realtime

3. Group Sales Incentive (RM 20) - dibayar setiap hari selepas pukul 4ptg

4. Administration Incentive (RM 10)

Banyakknyaaa... insentive, berbaloi-baloi, makan gaji bonus pun tak nampak tahun ini.... Jangan pening tuan2 semua ini computer generated... yang saya boleh Gerenti kalau tuan2 tak buat CONFIRM tak dapat!

Agen ads4bucks.com

Sebenarnya agen di ads4bucks.com ini sama sahaja dengan agen insuran, bezanya nak jadi agen di ads4bucks.com tidak perlu pergi kursus dan ambil peperiksaan... dengan hanya bermodalkan serendah RM170 anda telah layak menjadi seorang agen di ads4bucks.com....

Sebagai agen pelbagai insentive/komisen akan diberikan oleh ads4bucks.com kepada kita dan percaya tak percaya income dari komisen ini kita perolehi setiap hari dan boleh dibelanjakan pada hari yang sama tidak perlu tunggu sehingga hujung bulan....

Tugas agen di ads4bucks.com ini agak berbeza, kita tidak mencari customer tetapi melantik seberapa ramai sub-agen baru untuk mempromosikan laman ads4bucks.com

Apa itu ads4bucks.com ???

Ads4bucks.com adalah 'iklan untuk duit'.....

Pernah dengar Yahoo.com, google.com, facebook, youtube? Semua ini adalah 'search engine' yang mana sekiranya yahoo dan google tempat kita mencari apa sahaja maklumat dalam internet manakala facebook dan youtube lebih kepada jaringan sosial....

Ads4bucks.com juga merupakan sebuah 'search engine' tetapi memfokuskan enjin cariannya kepada peniagaan. Sekiranya anda melayari laman ads4bucks.com ini disebelah kiri anda text tulisan yang menunjukkan pelbagai jenis perniagaan.... yang lebih menarik ads4bucks.com adalah hasil daripada kretiviti anak tempatan kita....

Bagaimana yahoo, google, youtube dan facebook mejana pendapatan.... memang benar untuk melayari laman2 ini adalah percuma tetapi TANPA DISEDARI makin hari makin ramai yang mengunjungi laman2 web ini setiap hari sehingga jutaan orang sehari dinamakan 'trafik'.... Bayangkan sekiranya kita buka RESTOREN jutaan orang datang setiap hari... ok tak ok tuan2...
ok sangat la.... kaya kita.

Maka dengan bilangan trafik yang banyak inilah yahoo, google, youtube dan facebook gunakan untuk pergi berjumpa dengan syarikat2 koporat untuk mengiklankan perniagaan mereka di laman mereka dengan mengenakan bayaran yang sangat2 tinggi.... Inilah cara terkini menjana income....

Nak lawan yahoo, google, facebook dan youtube bukanlah satu perkara yang mustahil tetapi tidak mudah tuan2... maka ads4bucks.com mengeluarkan satu idea genius dengan menawarkan profit sharing system kepada pengunjung laman mereka dengan menjadi agen pengiklanan.... semakin ramai agen yang buat income semakin ramai sub-agen dilantik sebab semua orang pun nak buat income... Jadi secara automatiknya trafik laman ads4bucks.com semakin meningkat... ads4bucks.com buat income kita pun buat income tuan2... ok tak ok... ok sangat la....

otak mula bergerak... tidakan perlu steady....

Tak masuk akal dalam 3 hari boleh dapat 1.7k.... kalau 30 hari tuan2... mau tak jadi 17k... otak saya mula bergerak tuan2... tapi tuan2 LOGIK hanya buatkan kita berfikir tapi EMOSI buat kita BERTINDAK....

Saya ni jenis family guys tuan2.... ada orang suka kereta besar, rumah besar, isteri besar... opss sori tuan.... tapi saya tak ke arah tu yang lebih UTAMA bagi saya anak dan isteri saya... Nak dijadikan cerita selepas SAHABAT saya kongsi bisnes dia kepada saya dia menerima panggilan tuan2.... partner bisnes dia kembali ke rahmatullah, yang pergi tetap pergi tuan2 tapi yang tinggal (anak dan isteri) perlu teruskan kehidupan....

Terdetik dalam hati saya, kesian.... anak ada 3, masih kecik lagi, wife tak kerja, macam mana lah diorang nak teruskan kehidupan.... TAPI apa SAHABAT saya kata tuan2 sangat MEMERANJATKAN saya.... UNTUNG anak dan isteri dia suami dia menjalankan bisnes ini, segala pendapatan yang diusahakan oleh suaminya yang telah pergi tersebut boleh DIWARISI walaupun mereka tidak tahu bagaimana nak jalankan bisnes ini....

ok tak ok tuan2... ok sangatlah...

3 hari balik modal....

Bermula pada 20/10/2009 sampai lah ke hari ni hari saya mula menulis dalam blog ini iaitu 25/10/2009.... pening kepala saya masih tak hilang lagi... Kenapa???

Saya ikut SAHABAT saya tu buat apa yang dia buat.... dia kata kat saya, SEDIA UNTUK DIAJAR, BOLEH BELAJAR tapi JANGAN KURANG AJAR.... kih3 dalam diam dia kenakan saya...

Tak kisahlah pasal tu bro, saya kata.... yang penting aku dah keluar ASB aku ni, bila boleh BALIK MODAL ni yob... dia pun ceritakan step2.... bla... bla.. bla... saya pun terus BERTINDAK...

3 hari tuan2, modal 1.7k yang saya keluarkan saya dapat balik.... ok tak ok tuan2... ok sangat la... Tu sebablah saya pening.... saya pernah pinjam bank hampir 80k untuk buka Pusat Kecantikan dan Kesihatan (SPA), bertahan selama 2 tahun sahaja tuan2... dah lah tutup tak balik modal pulak tu... sampai hari ni dok bayar hutang......

RUPANYA ADA DUNIA LAIN YANG BELUM AKU EXPLORE!

Tarikh keramat 20/10/2009....

Hari ni takde bezanya dengan hari lain... saya pergi kerja macam biasa... kalau tak kerja nanti anak bini kat rumah nak makan ape?...

Alhamdulilah.... mungkin kerana saya ni jenis open tuan2, open terhadap peluang2 yang ada... sebab saya terbaca dalam sebuah buku.... selalunya peluang terbaik datang tanpa kita sedari, datang bila kita tidak bersedia....

Maka datanglah seorang SAHABAT tuan2, berkongsi idea bisnes... yang merupakan JAWAPAN kepada SOALAN yang sudah lama tidak terjawab.... barulah saya tahu ada KAEDAH lain untuk menjana pendapatan LUMAYAN.... tapi yang paling lebih penting bagi saya tak memerlukan MODAL YANG BESAR....

Pencarian bermula....

Nak kata saya ni desperate taklah juga tuan2... tapi sebagai manusia emosi kita naik turun... hari ni pergi kerja kena hentam dengan bos, besok pergi kerja lagi... besok pergi kerja kena hentam dengan client, pergi kerja lagi.... bila saat down tu kekadang terfikir jugak sampai bila aku boleh BERTAHAN....

Masa bujang bila down tak lah risau sangat tapi BILA dah ada anak dan isteri TANGGUNGJAWAB dah besar tuan2.... mula lah berdetik dalam hati saya MENCARI sesuatu tuan2... macam macam dah buat... BUKA SPA, DIRECT SELLING, MLM, jual sate tepi jalan, ambil sub catering, jual vitamin....

kih3... tergelak juga bila teringat zaman jual vitamin, saya jumpa brader sorang promote bagai nak rak... bang produk ni bagus bang, bagus untuk kesihatan.... brader tu buat dek je, tanya punya tanya kisahnya brader tu doktor tuan2... ok tak ok?... engineer jual ubat kat doktor? tak ok lah tuan.... dunia dah terbalik tuan2....

Tak kisah lah tuan2... apa member nak kata, kata lah.... bukan diorang pun nak bayar bil hospital bila isteri kita bersalin.... zaman kita senang rajin je member singgah rumah, zaman kita kering belanja teh secawan pun berkira.... biasa lah tu.... hidup kita kita tentukan tuan2....

Kongsi rasa...

Untuk makluman tuan2 saya seorang JURUTERA graduate dari UTM, alhamdulilah... kehidupan saya boleh dikatakan ok.... pagi pergi kerja, petang pulang, cukup bulan bayar hutang, begitulah kehidupan saya seharian... sedar2 dah sepuluh tahun saya mengulang perkara yang sama setiap hari....

Bila ada kelapangan saya membawa anak dan isteri saya ronda2 kat Kuala Lumpur... Bila stuck dalam jammed mula la mata meliar... kebelakangan ni ramai pula budak2 muda pakai kereta BMW, Mercedes.... sedangkan saya seorang jurutera hanya mampu memiliki kereta viva... apa kerja dioarang ini, tak kan lah semua anak orang kaya atau jual dadah atau perempuan.... bukan tak bersyukur tuan2 cuma berdetik di hati....

APA SEBENARNYA RAHSIA DIORANG NI ????!!!!