"Pernahkah terfikir cara buat income online RM30 sebulan atau rm300 sebulan atau lebih RM3000 sebulan???"


Selamat Datang ke blog ini….

Alhamdulillah… Tuan2 yang dihormati… Sesungguhnya, Tuhan tak SMS kita tuan2, Dia juga tak call kita tuan2… malah Miss Call pun tidak tuan2.. tapi Tuhan mengerakkan HATI kita TUNJUK JALAN bagaimana untuk mengubah kehidupan kita…

Saat ini mungkin adalah saat yang ditentukan-NYA, saya sekadar ingin berkongsi maklumat tentang kaedah TERKINI menjana pendapatan LUMAYAN untuk menyelesaikan pelbagai masalah kewangan yang menjadi beban kepada sebilangan besar dari kita terutamanya semasa keadaan ekonomi yang tidak menentu kini…. Ya tuan2, duit mungkin BUKAN SEGALA2NYA tapi DUIT dapat menyelesaikan banyak MASALAH….

Lapangkan dada, tenangkan fikiran, luangkanlah sedikit masa BERHARGA tuan2 untuk melayari blog ini… diAKHIRNYA sekiranya tuan2 SELESA tuan2 buatlah keputusan… TIADA siapa yang dapat memaksa kita buat keputusan SELAIN dari diri kita sendiri….

Lebih daripada hanya sebuah bisnes....

Salam tuan2.... sebenarnya setelah beberapa ketika saya menjalankan perniagaan ads4bucks.com ni saya dapati ia bukan sekadar sebuah bisnes untuk mencari duit, kekayaan atau pun kesenangan...

Ads4bucks.com ini memberi peluang kepada saya mengenali sifu2 yang hebat dan partner2 yang hebat yang tidak kenal erti keletihan... sentiasa bersemangat dan memberi semangat kepada saya untuk mengubah kehidupan saya....

Saya merasakan di sinilah saya berjumpa dengan 'kawan menangis'.... selama ni memang saya menpunyai ramai kenalan tetapi sifu saya kategorikan mereka sebagai 'kawan ketawa' yang muncul semasa kita senang.... berebut2 bertandang ke rumah untuk mengambil kesempatan ketika kita senang.... tetapi cuba tuan2 renungkan semula... di manakan kawan2 kita semasa kita sedang berduka dalam kesusahan.... hampir semua lari bertempiaran membiarkan kita keseorangan.... padan muka kau!!!!

Di sini, bersama2 team saya yang dibimbingi oleh sifu yang sangat prihatin.... keikhlasan memberikan pertolongan di kala kita down memang terselah diwajah mereka... walaupun mereka pun dalam keadaan keletihan... keihklasan yang tidak boleh dibuat2 tuan2.... sekiranya kita perpura2 ikhlas... akhirnya kita akan tahu jua....

Daripada tidak berani berhadapan dengan orang ramai... saya semakin berani... daripada tidak berani bersemuka sy semakin confident.... sedar2 tak sedar sebenarnya perkara yang paling penting atau aset yang terpenting untuk menjadi orang yang berjaya adalah ATTITUDE kita... kegagalan sebenar adalah kegagalan untuk kita menyakinkan diri kita sendiri yang kita boleh berjaya....

Anak pemberian Tuhan, tanggungjawab kita

Salam semua.... Diharap tuan2 semua berada dalam keadaan sihat sejahtera disamping orang2 yang tersayang....

Hari ni tergerak hati saya untuk berkongsi dengan tuan2.... semasa saya pulang dari kerja hari ni saya terpandang satu pasangan suami isteri menaiki motorsikal.... kira2 pukul 9 malam.... cuaca kebelakangan ini lembab sebab sekarang selalu hujan....

Saya bukan nak cerita tentang pasangan suami-isteri tu... tapi saya ternampak anak pasangan tersebut dalam umur lingkungan 6 bulan duduk ditengah2 antara ibu dan ayahnya.... ehmmm... sayu betul saya lihat keadaan sebegini.... anak kecil yang baru melihat dunia kesejukkan ditengah2 ibu dan ayahnya di atas motorsikal.... tapi inilah hakikat kehidupan.... dalam dunia yang serba moden dan dipenuhi pelbagai peluang untuk membuat pendapatan, masih lagi ada yang ketinggalan....

Tahun 80-an mungkin, satu2nya jalan untuk hidup selesa adalah dengan pendidikan tetapi kini bukan lagi begitu, zaman telah berubah... dulu, kalau si anak nak menjadi penyanyi atau pelakon... memang kena penamparlah jawabnya... tapi kini ibubapa berlumba2 untuk menghantar anak jadi penyanyi... nak jadi macam Mawi.... hehe he.... tapi tu lah rezeki ayam nampak di kaki, rezeki orang siapa yang tahu....

Sekarang wujud peluang2 yang tidak memerlukan syarat kelayakkan untuk berjaya, maksudnya tak perlu ada diploma atau degree untuk berjaya... dalam bidang e-iklan seperti ads4bucks.com... tapi tulah.... mungkin pasangan tersebut belum tahu tentang kewujudan ads4bucks.... kalau dah tahu.... ehmm..... anggaplah Tuhan tak memilih dia.... tapi kesian tengok anak dia.... kalau tak masuk ads4bucks pun takpe.... tapi carilah option lain untuk BERUBAH.... sesungguhnya Tuhan tidak akan mengubah nasib seseorang itu melainkan dia berusaha untuk mengubah hidupnya....

Apa itu ZON SELESA???

Salam kepada semua.... selamat datang ke blog saya ini kepada semua termasuk tuan2 yang baru melayarinya.... blog ini secara dasarnya adalah untuk share pengalaman saya selama menyertai perniagaan ads4bucks.com.....

Hari ni saya nak kongsi pandangan berkenaan satu ilmu yang saya dapat daripada Sifu saya... berkenaan ZON SELESA.....

Selama ini saya ingat saya berada dalam zon selesa.... ya lah... saya seorang engineer dan lebih 10 tahun berkhidmat.... gaji alhamdulillah.... memang rasa selesa lah kan.... TAPI... sejauh mana sebenarnya kau rasa selesa, sifu saya tanya pada saya?

Ok la tuan.... cukup2 makan.... saya jawab....

Dapat Saving? Berapa kau bagi mak bapak kau sebulan? Isteri kau kerja?..... tanya sifu saya lagi, alamak lebih lah pulak sifu aku ni..... macam perli jer.... saya diam jer.... then sifu saya kata...

"aku sebenarnya rasa sedih hari ini.... bila kita tengok, seorang tua yang sudah berumur lepas pencen, galas senjata jaga bank yang bukan dia punya.... bank kena rompak, dia kena tembak, kesian mati dalam keadaan sia2.... Kenapa? sebab kita lah.... tak nak berubah... berpura-pura selesa dengan hidup.... nak bagi mak bapak RM200 sebulan pun susah.... Dah ada jalan untuk buat duit, tolak.... sombong.... maklumlah aku dah selesa... kalau lah dengan peluang yang ada kau buat betul2, bukan buat sorang2 dengan bantuan sifu2.... kau dapat rm20k sebulan.... boleh tak bagi bapak kau rm2k sebulan.... tak lah bapak kau jadi jaga bank gaji tak sampai rm1k tapi mengadai nyawa...."

insaf kejap aku tuan2.... betul jugak....

" kalau kau dah dapat income rm20k sebulan boleh tak kau bagi orang rumah kau rm3k sebulan... boleh tak? tentulah boleh.... takyah lah isteri kau pergi kerja... pagi2 dah bangun buat sarapan, siapkan anak ke sekolah.... kau takpelah, bangun lambat... lelaki lah katakan.... pastu kena pegi keje, kena marah dengan bos.... balik kena masak pulak,buat kerja rumah lagi.... tak kesian ke kat isteri kau.... tapi apa yang kau boleh buat, apa pilihan yang kau ada.... kawan baik ajak buat income rm20k sebulan... kutuk, kau ni... aku engineer, ada maruah... takde kelas lah nak buat benda2 macam ni..... lebih rela biarkan isteri bekerja....."

ehmm... bila sifu sebut pasal isteri ni aku...... ehmmm tak tahu lah.... tapi betul jugak tuan2... cuba kita tanya isteri kita.... kalau diberi PILIHAN antara kerjaya dan duduk rumah... dia lebih prefer duduk rumah, dengan syarat ada income lah... tuan2 tanya sekarang.... memanglah dia pilih kerjaya sebab duit tak cukup.... isteri pulak berkorban untuk keluarga....

itu saje lah untuk hari ni.... renung2kan...

HQ ads4bucks.....

Sifu2 di ads4bucks.....

Kriteria Perlu Untuk Berjaya

Kriteria yang paling penting untuk berjaya dalam bisnes ini adalah.....

BERSEDIA UNTUK BELAJAR, BOLEH BELAJAR..... JANGAN KURANG AJAR!!

Perkataaan ni yang saya pegang selama saya berkecimpung dalam bisnes ini.... selama ni kita mungkin mempunyai pelbagai pengalaman untuk mencari duit sebagai contohnya saya nak duit belajar 5 tahun dalam universiti then graduate dapatlah kerjaya sebagai jurutera dengan gaji permulaan rm1.2k sebulan....

Melalui nasihat2 dan tunjuk ajar yang diberikan oleh sifu saya tak sampai sebulan saya dah buat income yang tak masuk akal.... rm3.8k dalam masa sepuluh hari, kalau 30 hari dapatlah dalam rm12k... InsyaAllah....

Sekiranya kita serius.... sifu akan sedia mengajar kita.... sebab bila dia ajar kita, kita buat income secara automatiknya dia pun buat income... dia tak nak tapi TERPAKSA dapat... ok tak ok tuan... cuma sifu2 ni ramai anak murid yang perlu dijaga so kita kena respect lah dia... kalau dia tertinggal kita maksudnya kita lah yang salah.... sebab bisnes ni seperti satu perjalanan yang panjang/jauh.... kalau tuan2 tak menunjukkan kesungguhan tuan2, tak kan lah sifu2 ni terkedek2 nak melutut depan tuan....

Income rm1k ke? rm10k ke? bukan ads4bucks dan sifu2 ini tentukan tuan2... yang tentukan adalah kita... sifu2 boleh TUNJUK JALAN tapi kalau tuan2 tak mulakan... CONFIRM tak dapat apa2.... Senang cerita macam ni lah tuan2... tuan nak masuk syurga tapi tuan suruh sifu sembahyangkan untuk tuan2.... siapa yang masuk syurga? Sifulah masuk.... betul tak betul.... Jadi kalau tuan2 nak buat income.... tuan cepat2lah belajar dan berdikari....

RM3.8k dalam masa 10 hari

Salam tuan2 semua...
hari ni just nak share dengan tuan2.... dengan ilmu yang diajar oleh sifu saya... Alhamdulilah saya dah buat income sebanyak RM3.8k dalam masa 10 hari... ok tak ok tuan2.... tak ok tuan! Sebab saya ni anak murid yang lembab sikit umpama siput babi jalan terbalik, pecah cengkerang, mata buta.... laju tak laju tuan.... sangat2lah slow... sebab dalam bisnes ni ramai yang lebih hebat dari saya, buat income RM15k ke RM20k sebulan tu, berlambak2 lambak tuan.... tak ramai tapi berlambak-lambak tuan....

Apa rahsianya.....

Sifu saya tanya pada saya... kau nak buat DUIT kan? Kau tahu ke maksud DUIT tu apa? Duit... duit lah tuan.... apa pulak nak ada maksud.... gelak sifu saya lepas saya jawab macam tu... patut la kau tak kaya2.... DUIT tu ada maksud dia...

D - doa
U - usaha
I - istiqamah (konsisten)
T - tawakal

Ooooohhh... baru saya tahu tuan2.... hehe hehe....

Sebenarnya dalam dunia ni takde jalan shortcut tuan2.... merompak pun tak boleh kaya tuan... masa merompak kaya la kejap, tapi kalau kena tangkap.... banyak duit pun tak guna... betul tak betul...

Bisnes ni bukan nak ajar2 tuan2 merompak.... tapi kita nak share satu peluang baru buat duit.... sudah tentu cara yang halal dan tidak menyalahi undang2 negara....