"Pernahkah terfikir cara buat income online RM30 sebulan atau rm300 sebulan atau lebih RM3000 sebulan???"


Selamat Datang ke blog ini….

Alhamdulillah… Tuan2 yang dihormati… Sesungguhnya, Tuhan tak SMS kita tuan2, Dia juga tak call kita tuan2… malah Miss Call pun tidak tuan2.. tapi Tuhan mengerakkan HATI kita TUNJUK JALAN bagaimana untuk mengubah kehidupan kita…

Saat ini mungkin adalah saat yang ditentukan-NYA, saya sekadar ingin berkongsi maklumat tentang kaedah TERKINI menjana pendapatan LUMAYAN untuk menyelesaikan pelbagai masalah kewangan yang menjadi beban kepada sebilangan besar dari kita terutamanya semasa keadaan ekonomi yang tidak menentu kini…. Ya tuan2, duit mungkin BUKAN SEGALA2NYA tapi DUIT dapat menyelesaikan banyak MASALAH….

Lapangkan dada, tenangkan fikiran, luangkanlah sedikit masa BERHARGA tuan2 untuk melayari blog ini… diAKHIRNYA sekiranya tuan2 SELESA tuan2 buatlah keputusan… TIADA siapa yang dapat memaksa kita buat keputusan SELAIN dari diri kita sendiri….

5 Kelebihan MLM (Multi Level Marketing)




Mungkin ramai yang sudah mengenali apakah itu MLM (Multi Level Marketing). Walaupun sedemikian, masih ingin saya berkongsi kepada pembaca 5 kelebihan MLM yang asas yang perlu pembaca tahu.

1. Modal Kecil
Kebanyakan syarikat MLM menawarkan modal yang cukup rendah untuk menjadi pengedarnya yang sah. Namun ia mampu memberi pulangan yang cukup besar. Ini kerana ia berkonsepkan perniagaan pelbagai peringkat. Perniagaan anda berjalan melalui ‘downline’ yang anda taja. Andai kata anda sakit dan terpaksa berehat, perniagaan anda tetap berjalan.

Memulakan perniagaan sendiri memerlukan modal yang cukup besar. Sebagai contoh, perniagaan berasaskan burger memerlukan modal sekurang-kurangnya RM 2000. Itu termasuk modal untuk pembelian stok (daging, roti dan sebagainya), tempat perniagaan, dan sebarang peralatan yang diperlukan untuk memasak. Perniagaan konvensional sebegini memerlukan tenaga yang cukup tinggi. Mungkin anda perlu bekerja keras 12 jam sehari bagi memastikan modal kembali dan juga sedikit keuntungan.

2. MLM Tidak Memerlukan Tempat Khas
Pasti ramai yang sedia maklum, perniagaan MLM tidak memerlukan pengedarnya mempunyai bangunan khas untuk pengedarnya melakukan perniagaan. Ini bermaksud, pengedarnya bebas melakukan perniagaan di mana sahaja, tidak terikat pada satu tempat sahaja.

Malah, seiring dengan perkembangan teknologi terkini, pengedar MLM juga boleh melakukan pemasaran melalui internet, mungkin dengan penggunaan blog, laman web dan juga jaringan social seperti Facebook, Twitter dan banyak lagi.

Maka, tiada kos yang tinggi diperlukan untuk menyewa atau membeli bangunan khas untuk tujuan pemasaran, sekaligus dapat mengurangkan modal. Anda juga boleh melakukan pemasaran ke seluruh negara dan juga di luar negara tanpa memerlukan tapak khas. Bukankah ini hebat?

3. MLM Tidak Memerlukan Kelulusan dan Kemahiran Yang Tinggi.
Melibatkan diri dalam perniagaan MLM tidak memerlukan pengedarnya memiliki kelulusan diploma mahupun ijazah. Memadai sekiranya anda pandai membaca, menulis dan mengira. Dan yang paling penting, keinginan untuk berjaya haruslah tinggi dan sanggup menghadapi rintangan yang bakal mendatang.

Dunia telah menyaksikan ramai yang telah berjaya dalam perniagaan MLM tanpa mempunyai sjil diploma ataupun kelulusan ijazah dalam bidang perniagaan. Ini menjadikan golongan pelajar yang masih belajar di universiti mahupun di kolej juga boleh melakukan perniagaan MLM. Apa yang perlu dilakukan hanyalah sekadar mendapat bimbingan daripada ‘upline’ anda dan seterusnya melakukan pemasaran.

4. Risiko Rendah
MLM merupakan perniagaan yang bergerak secara jemaah melalui penajaan. Dengan konsep ini, ia menjadikan MLM perniagaan yang berisiko rendah. Sebab itulah, ada saatnya ketika anda berehat, anda masih melakukan pemasaran kerana ‘downline’ anda melakukan pemasaran dengan aktifnya.

5. Menjadi Bos Kepada Diri Sendiri
Ramai yang merungut kerana keletihan selepas seharian bekerja di pejabat. Malah, jika kerja yang dilakukan tidak memuaskan hati pihak atasan, terpaksalah melakukan kerja yang lebih kurang sama sekali lagi. Lebih memeritkan apabila gaji yang diperolehi tidak selari dengan tenaga yang dialirkan.

Dengan MLM, anda adalah bos kepada anda sendiri. Anda tidak terikat dengan sesiapa untuk bekerja. Anda bebas menentukan waktu kerja anda, sama ada pagi, tengah hari, petang mahupun malam. Anda juga bebas bergerak ke mana sahaja, tidak terperuk 12 jam di tempat yang sama.

Ciri-ciri inilah yang menjadikan perniagaan MLM sesuai dijadikan sumber pendapatan utama mahupun sampingan. Mungkin ada yang memandang rendah dan memandang serong pada perniagaan MLM, namun janganlah sehingga kerana ada yang mencalit debu, terus anda menutup mata.

Mudah-mudahan nota ini dapat memberi manfaat kepada pembaca sekalian.

Kepada mereka yang sudah melibatkan diri dalam perniagaan MLM, Selamat Maju Jaya saya ucapkan. Semoga ‘networking’ anda terus berkembang dengan hebatnya!

Setelah 3 bulan dalam ads4bucks....


Bukan niat untuk menunjuk, just to share 'kejayaan' yang saya perolehi dari bis ads4bucks.com ini... nasihat sy, lihatlah 'kejayaan' seseorang dari sudut 'bagaimana' seseorang itu berjaya... bukan dari sudut 'apa yang dia dapat'....

Sesunguhnya bukan senang nak senang.... and tak susah nak susah.... yang penting dalam apa jua kita buat in life jangan mudah mengalah....

Kita sekarang ini sebenarnya menikmati hasil 'kejayaan' orang sebelum ni.... 1000thn dulu kalau orang give up buat lampu... takdelah lampu hari ni.... dulu kalau orang give up buat rumah, duduk dalam 'gua' lah kita... dulu orang give up buat kereta, takde lah kereta... tak gitu, hehehe....

Try tengok testimoni2 lain... http://6thbucks.webs.com/testimoni.htm

Dah ber'sawang'....

Salam semua....

Terima kasih kerana still singgah di blog saya ni.... hehehehe... dah lama tak update, naik ber'sawang' dah.... sebelum ni sy sibuk fokus pada lain medium, lebih kepada 'offline' teknik... but now InsyaAllah, disebabkan ramai permintaan untuk teknik 'online' ni saya cuba untuk share apa yang sy mampu....

Segala yang baik itu datang dari Tuhan yang tak berapa baik itu datang dari kelemahan diri sy sendiri....

MAKIN LAMA MUDAH

Alhamduliulah berkat usaha dan tawakal perjalanaan saya dalam bisnes ini makin lama makin menampakkan hasil... betul sifu saya kata... kau kena buat dulu barulah kau tahu dok asyik buat planning je tak bertindak tak jadi apa jugak yop, kan ni bisnes... mana ada orang bisnes dok diam...

Setelah dua bulan dalam ads4bucks.com ni barulah saya tahu.... bukan senang nak senang bukan susah nak susah... one day tu... 6.30ptg saya kat bangi baru habis kerja, pukul 10mlm dah ada kat penang buat sharing/presentation... pukul 2pagi bertolak dari penang balik rumah kat subang, touch down KL dalam bukul 6.30pagi... then pukul 10pagi ada kat temerloh buat presentation... letihnya.... tapi berbaloi dengan hasilnya...

Bulan pertama buat income 6k, bulan kedua dah berani bayar deposit untuk beli BMW3series... dalam proses tunggu loan lulus, tapi sifu kata bulan 12 ni bank jual mahal sikit sebab kuato diorang dah penuh... nak lulus pun maybe Jan 2010... woow macam tak percaya jer... kerete tak penting yang penting poket masukkkkk.....

Oh yea... jemput datang ke centre sy kat subang perdana... ni alamatnya 12b-1, JALAN DINAR C U3/C, TAMAN SUBANG PERDANA, SEKSYEN U3 SHAH ALAM... atas Easy RHB dan berdekatan dengan Shaaz Curry House Subang Perdana....

basically sy dah run centre ni dalam 3 minggu tapi belum fully launch lagi, maybe planning next year nak launch ajak artis2 yang ada dalam networtks saya macam MAN KIDAL, YANTZEN adalah few artis lagi.... tapi kita bukan nak tengok artis.... tengok artis diorang dah kaya.... kita ni! Bila nak kaya... kih kih...

Centre ni diwujudkan didedikasikan KHAS untuk member2 seperjuangan dalam rangkaian sy yang percaya pada sy, percaya pada ads4bucks.com.... yang penuh besemangat untuk mengubah kehidupan... inilah hadiah saya untuk korang semua, sebab macam member2 yang baru join masih merangkak2 tapi nak buat income.... centre ni banyak boleh membantu... bawa sahaja kenalan2 anda ke sini setiap malam rabu setiap minggu.... saya jemput sifu sy Zairol Nizam untuk buat presentation.... dan centre ini juga jadikanlah sebagai asas atau office untuk plan segala perjalanan bis anda... trainning centre dan sebagainya...

MUDAH KAN?!!! CHILL OUT!!! Buat bisnes tak boleh stress2 nanti muka ketat je... orang panggil muka tolak rezeki.... tenang2 je.... perjalanan bisnes ni ada pasang-surut kalau stress nanti cepat pancit....

Gunakanlah platform yang diberikan oleh ads4bucks.com ini sebaik mungkin.... ads4bucks.com tidak menjanjikan apa2 untuk tuan2 samada dapat 5k ke? 10k? 100k? atau tak dapat apa2... cuma kalau tuan buat kerja ads4bucks.com bagilah komisen.... itu saje... so, bagi yang dah join tapi join sahaja.... duduk diam2 bertapa... maaf berita sedih untuk anda, anda tak akan dapat apa2.... tapi kalau anda buat, InsyaAllah Tuhan akan bantu....

KALAU TUAN2 SERIUS NAK BUAT SY BOLEH TUNJUK JALAN, KITA BUAT SAMA2, KERJA SAMA2....

DON'T WORRY TO MUCH.... BUAT JER.... TENGOKLAH HASIL YANG BAKAL MENJELMA...

Lebih daripada hanya sebuah bisnes....

Salam tuan2.... sebenarnya setelah beberapa ketika saya menjalankan perniagaan ads4bucks.com ni saya dapati ia bukan sekadar sebuah bisnes untuk mencari duit, kekayaan atau pun kesenangan...

Ads4bucks.com ini memberi peluang kepada saya mengenali sifu2 yang hebat dan partner2 yang hebat yang tidak kenal erti keletihan... sentiasa bersemangat dan memberi semangat kepada saya untuk mengubah kehidupan saya....

Saya merasakan di sinilah saya berjumpa dengan 'kawan menangis'.... selama ni memang saya menpunyai ramai kenalan tetapi sifu saya kategorikan mereka sebagai 'kawan ketawa' yang muncul semasa kita senang.... berebut2 bertandang ke rumah untuk mengambil kesempatan ketika kita senang.... tetapi cuba tuan2 renungkan semula... di manakan kawan2 kita semasa kita sedang berduka dalam kesusahan.... hampir semua lari bertempiaran membiarkan kita keseorangan.... padan muka kau!!!!

Di sini, bersama2 team saya yang dibimbingi oleh sifu yang sangat prihatin.... keikhlasan memberikan pertolongan di kala kita down memang terselah diwajah mereka... walaupun mereka pun dalam keadaan keletihan... keihklasan yang tidak boleh dibuat2 tuan2.... sekiranya kita perpura2 ikhlas... akhirnya kita akan tahu jua....

Daripada tidak berani berhadapan dengan orang ramai... saya semakin berani... daripada tidak berani bersemuka sy semakin confident.... sedar2 tak sedar sebenarnya perkara yang paling penting atau aset yang terpenting untuk menjadi orang yang berjaya adalah ATTITUDE kita... kegagalan sebenar adalah kegagalan untuk kita menyakinkan diri kita sendiri yang kita boleh berjaya....

Anak pemberian Tuhan, tanggungjawab kita

Salam semua.... Diharap tuan2 semua berada dalam keadaan sihat sejahtera disamping orang2 yang tersayang....

Hari ni tergerak hati saya untuk berkongsi dengan tuan2.... semasa saya pulang dari kerja hari ni saya terpandang satu pasangan suami isteri menaiki motorsikal.... kira2 pukul 9 malam.... cuaca kebelakangan ini lembab sebab sekarang selalu hujan....

Saya bukan nak cerita tentang pasangan suami-isteri tu... tapi saya ternampak anak pasangan tersebut dalam umur lingkungan 6 bulan duduk ditengah2 antara ibu dan ayahnya.... ehmmm... sayu betul saya lihat keadaan sebegini.... anak kecil yang baru melihat dunia kesejukkan ditengah2 ibu dan ayahnya di atas motorsikal.... tapi inilah hakikat kehidupan.... dalam dunia yang serba moden dan dipenuhi pelbagai peluang untuk membuat pendapatan, masih lagi ada yang ketinggalan....

Tahun 80-an mungkin, satu2nya jalan untuk hidup selesa adalah dengan pendidikan tetapi kini bukan lagi begitu, zaman telah berubah... dulu, kalau si anak nak menjadi penyanyi atau pelakon... memang kena penamparlah jawabnya... tapi kini ibubapa berlumba2 untuk menghantar anak jadi penyanyi... nak jadi macam Mawi.... hehe he.... tapi tu lah rezeki ayam nampak di kaki, rezeki orang siapa yang tahu....

Sekarang wujud peluang2 yang tidak memerlukan syarat kelayakkan untuk berjaya, maksudnya tak perlu ada diploma atau degree untuk berjaya... dalam bidang e-iklan seperti ads4bucks.com... tapi tulah.... mungkin pasangan tersebut belum tahu tentang kewujudan ads4bucks.... kalau dah tahu.... ehmm..... anggaplah Tuhan tak memilih dia.... tapi kesian tengok anak dia.... kalau tak masuk ads4bucks pun takpe.... tapi carilah option lain untuk BERUBAH.... sesungguhnya Tuhan tidak akan mengubah nasib seseorang itu melainkan dia berusaha untuk mengubah hidupnya....

Apa itu ZON SELESA???

Salam kepada semua.... selamat datang ke blog saya ini kepada semua termasuk tuan2 yang baru melayarinya.... blog ini secara dasarnya adalah untuk share pengalaman saya selama menyertai perniagaan ads4bucks.com.....

Hari ni saya nak kongsi pandangan berkenaan satu ilmu yang saya dapat daripada Sifu saya... berkenaan ZON SELESA.....

Selama ini saya ingat saya berada dalam zon selesa.... ya lah... saya seorang engineer dan lebih 10 tahun berkhidmat.... gaji alhamdulillah.... memang rasa selesa lah kan.... TAPI... sejauh mana sebenarnya kau rasa selesa, sifu saya tanya pada saya?

Ok la tuan.... cukup2 makan.... saya jawab....

Dapat Saving? Berapa kau bagi mak bapak kau sebulan? Isteri kau kerja?..... tanya sifu saya lagi, alamak lebih lah pulak sifu aku ni..... macam perli jer.... saya diam jer.... then sifu saya kata...

"aku sebenarnya rasa sedih hari ini.... bila kita tengok, seorang tua yang sudah berumur lepas pencen, galas senjata jaga bank yang bukan dia punya.... bank kena rompak, dia kena tembak, kesian mati dalam keadaan sia2.... Kenapa? sebab kita lah.... tak nak berubah... berpura-pura selesa dengan hidup.... nak bagi mak bapak RM200 sebulan pun susah.... Dah ada jalan untuk buat duit, tolak.... sombong.... maklumlah aku dah selesa... kalau lah dengan peluang yang ada kau buat betul2, bukan buat sorang2 dengan bantuan sifu2.... kau dapat rm20k sebulan.... boleh tak bagi bapak kau rm2k sebulan.... tak lah bapak kau jadi jaga bank gaji tak sampai rm1k tapi mengadai nyawa...."

insaf kejap aku tuan2.... betul jugak....

" kalau kau dah dapat income rm20k sebulan boleh tak kau bagi orang rumah kau rm3k sebulan... boleh tak? tentulah boleh.... takyah lah isteri kau pergi kerja... pagi2 dah bangun buat sarapan, siapkan anak ke sekolah.... kau takpelah, bangun lambat... lelaki lah katakan.... pastu kena pegi keje, kena marah dengan bos.... balik kena masak pulak,buat kerja rumah lagi.... tak kesian ke kat isteri kau.... tapi apa yang kau boleh buat, apa pilihan yang kau ada.... kawan baik ajak buat income rm20k sebulan... kutuk, kau ni... aku engineer, ada maruah... takde kelas lah nak buat benda2 macam ni..... lebih rela biarkan isteri bekerja....."

ehmm... bila sifu sebut pasal isteri ni aku...... ehmmm tak tahu lah.... tapi betul jugak tuan2... cuba kita tanya isteri kita.... kalau diberi PILIHAN antara kerjaya dan duduk rumah... dia lebih prefer duduk rumah, dengan syarat ada income lah... tuan2 tanya sekarang.... memanglah dia pilih kerjaya sebab duit tak cukup.... isteri pulak berkorban untuk keluarga....

itu saje lah untuk hari ni.... renung2kan...